In week 29 is het weer zover: het schooljaar is voorbij en zowel in Ilpendam als in Watergang wordt er weer een VakantieBijbelWeek gehouden. Het thema van de week is dit jaar: “SchatRijk!” Dit thema verwijst naar de schatten van het Rijk van de Here God. Door deze schatten kunnen we de kinderen laten zien wie en hoe Hij is. We kunnen ervan genieten en ervan leren. Omdat de Here God vroeger, vandaag en tot in eeuwigheid dezelfde is (Hebreeën 13:8) is datgene wat we leren ook in ons leven toe te passen en is het van eeuwigheidswaarde. Aan het eind van de week hebben we zoveel schatten verzameld dat we schatrijk naar huis gaan!

Tijdens de ochtenden (van 9.30 tot 11.30 uur) zingen we, luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel, doen we spelletjes, leren we een Bijbeltekst uit ons hoofd, knutselen we iets leuks en is er zelfs nog tijd om gezellig wat te drinken met iets te eten erbij. Als afsluiting eten we op de laatste dag pannenkoeken en nodigen we belangstellenden uit om te komen kijken wat we de hele week gedaan en geleerd hebben.

Ook de tieners hebben in deze week op maandag-, dinsdag- en woensdagavond een gezellige, spannende, sportieve en leerzame tijd met elkaar. Zij hebben een eigen, speciaal op hen afgestemd programma.

Omdat er voor zo’n week heel wat voorbereiding nodig is, zijn we daar al mee begonnen en hebben gemerkt dat we best nog wat mensen kunnen gebruiken om mee te helpen tijdens de week! Zowel voor bij de tieners als bij de kinderen van 4 t/m 12 zoeken we hulp. Het zou zo leuk zijn als u een verhaal zou willen vertellen, de kinderen welkom zou willen weten, of hier en daar een handje zou willen helpen. U doet dit niet voor niets; na de week bent u een waardevolle ervaring rijker!

Voor in Ilpendam zijn we ook dringend op zoek naar iemand die de liedjes muzikaal wil begeleiden. Het maakt niet uit of dat met piano, gitaar of een ander muziekinstrument is. Als u dus iemand bent of kent die dit zou kunnen doen, hopen we dat u ons dit zo snel mogelijk wilt melden.

Ook is er weer een werkavond. Dit is een gezellige avond waarop er ter voorbereiding, afhankelijk van wat nodig is, geknipt, gevouwen of gekleurd wordt onder het genot van koffie/thee en iets lekkers. Iedereen kan hierbij helpen en is van harte welkom!

Als laatste willen wij u vragen de week zelf, maar ook het voorbereidende werk te gedenken in uw gebeden, want “als de HEERE het huis niet bouwt tevergeefs zwoegen zij bouwers eraan”! (Psalm 127:1)

Belangrijke data op een rijtje:

maandag 15 april 2019: 2e vergadering v.a. 19.45 uur in Ilpendam

dinsdag 28 mei 2019:   3e vergadering v.a. 19.45 uur in Ilpendam

woensdag 26 juni 2019: werkavond v.a. 19.30 uur in Ilpendam

VakantieBijbelWeek:   week 29