Een jaar geleden kwam een groep van 17 jongeren en volwassen uit Waterland terug uit Malawi. Het doel? Bouwen aan twee klaslokalen en twee latrines voor de lokale bevolking van Mkumbanjara.

Het bleef bij een deel van onze groep echter kriebelen. Nu het schooljaar weer begint, heeft zich een groep van elf gevormd die weer acties gaat voeren. In plaats van één groep die naar één project gaat, gaan er nu vier kleinere groepjes bouwen aan verandering in Ecuador, Ghana, Oeganda en Malawi. Daar zullen wij een cacaocentrum, woningen voor medisch personeel, een kleuterschool en twee klaslokalen bouwen. Voor dit project is weer een sponsorbedrag nodig. Dit jaar moeten we 33.000 euro ophalen.

Zo beginnen wij in september al weer met acties. Wij komen graag bij u klussen verrichten, zoals tuinieren, schilderen of schoonmaken. Ook organiseren we 29 september, van 10:00 uur tot 16:00 uur een autowasstraat voor de Opstandingskerk in Monnickendam (Graafwillemlaan 1). Wij laten uw auto dus weer glimmen terwijl u geniet van een kopje koffie of thee.

World Servants is een christelijke organisatie, die dit jaar 30 jaar bestaat. Het doel van World Servants is dat kleine groepen jongeren uit Nederland (rond de 30 man) aan concrete verandering gaan bouwen in Afrika, Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië. Zo bouwen zij daar aan klinieken, klaslokalen of lerarenwoningen. World Servants heeft echter ook als doel de deelnemers uit Nederland te laten bouwen aan verandering bij zichzelf, zodat zij als ander mens terugkomen. Dit doet World Servants door de jongeren in contact te laten treden met de lokale bevolking door samen te bouwen op de bouwplaats, huisbezoeken te regelen en in gesprek te gaan over God, geloof, het leven en alles dat daar bij komt kijken. Ook staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Een project duurt gemiddeld zeven jaar, waarbij er een paar jaar voorbereid wordt, één jaar gebouwd en een paar jaar wordt gemonitord of het gebouw op de juiste manier in gebruik is genomen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.wsmonnickendam.nl of contact opnemen met worldservants_monnickendam@outlook.com. Eventueel direct doneren kan ook via geef.ws/Monnickendam.